A befektetőket hidegen hagyta a szingapúri csúcs

Vegyesen zártak kedden a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói - írta az MTI a Reutersre hivatkozva.
Domokos Erika, 2018. június 12. kedd, 23:02
Fotó: Shutterstock

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 0,01 százalékkal, 25 320,73 pontra csökkent. Az S&P 500-as mutatója 0,17 százalékkal gyarapodott, és 2786,85 ponton fejezte be a napot. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 0,57 százalékkal lett több, és 7703,79 ponton zárt.

Elemzők szerint a befektetőket gyakorlatilag hidegen hagyta a hajnali, történelminek kikiáltott amerikai-észak-koreai csúcstalálkozó.

Szakértők úgy látják, a piac szereplőit most elsősorban az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed szerdai kamatdöntése foglalkoztatja, de nem az, hogy lesz-e kamatemelés, mert szinte mindenki biztosra veszi az idei második kamatnövelést, hanem sokkal inkább az érdekli őket, hogy a Fed miként vélekedik a gazdaság állapotáról, és az idei évre tervbe vett három kamatemelés mellett lesz-e még egy további is.

A Fed szerda este 8 órakor ismerteti kamatdöntését.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK