Az amerikai információtechnológiai óriáscég a New York-i tőzsde csütörtöki zárása után hozta nyilvánosságra, hogy bevétele éves összevetésben 1 százalékkal rekordszintre, 64,7 milliárd dollárra nőtt. A szakértői várakozások átlagában gyengébb adat, 63,7 milliárd dollár szerepelt.

Az Apple bevétele így a szeptember végén lezárt pénzügyi évben 5,5 százalékkal, 274,52 milliárd dollárra, adózott eredménye pedig 4 százalékkal, 57,41 milliárd dollárra emelkedett.

Az adózott negyedik negyedéves eredmény 7,4 százalékkal, 12,67 milliárd dollárra, részvényenként 73 centre csökkent az egy évvel korábbi 13,68 milliárd dollárról, részvényarányosan 76 centről. Elemzők részvényenként 71 cent profittal számoltak - írja az MTI.

A negyedévben a Mac számítógépek eladásából származó bevétel 29 százalékkal, 9,032 milliárd dolláros rekordszintre ugrott, a szolgáltatásokból származó bevétel pedig 16 százalékkal ugyancsak rekordmagasra, 14,55 milliárd dollárra emelkedett.

Az utolsó negyedévben az Apple bevétele iPad-eladásból 46 százalékkal, 6,8 milliárd dollárra emelkedett, miközben az iPhone eladásból származó bevétele 21 százalékkal, 26,44 milliárd dollárra esett.

Az Apple eladásai a negyedévben Kínában (Hongkongot és Tajvant is beleértve) 29 százalékkal, 7,95 milliárd dollárra csökkent, Észak-és Dél-Amerikában 5 százalékkal, 30,67 milliárd dollárra nőtt, Európában 13 százalékkal, 16,9 milliárd dollárra emelkedett, Japánban pedig 1 százalékkal, 5,02 milliárd dollárra bővült.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!