Feltételezések szerint az inflációs nyomás enyhítése érdekében a Fed felgyorsítja a mennyiségi monetáris ösztönző eszközök fokozatos kivezetését és előbbre hozza a kamatemelési ciklus megkezdésének a dátumát.

Az indexek a Fed döntésére várva a legfrissebb inflációs adatok tükrében kedden veszteséggel zártak. Pénteken az S&P index még rekordon zárt.

Szerdán a DJIA-30 index 0,01 százalékkal, az S&P-500 index 0,09 százalékkal emelkedett a nyitáskor, a Nasdaq Composite index pedig 0,02 százalékkal kezdett alacsonyabban - írja az MTI.

Az olajár csökkent szerdán, az amerikai piacok nyitásakor a WTI ára 0,66 százalékkal állt alacsonyabban a nemzetközi kereskedelemben hordónként 70,25 dolláron, a Brent ára 0,61 százalékkal csökkent 73,25 dollárra.

Az arany spot ára 0,02 százalékkal emelkedett unciánként 1770,60 dollárra.

Az eurót 0,05 százalékkal jegyzik erősebben 1,1264 dolláron.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!