Az amerikai Goldman Sachs Group adózott eredménye 3,09 milliárd dollár, részvényenként 8,79 dollár volt az első negyedévben, szemben az egy évvel korábbi 3,83 milliárd dolláros, részvényenként 10,76 dolláros profittal, de meghaladta az elemzők által várt 8,10 dolláros részvényarányos eredményt.

A bank negyedéves bevétele 5,5 százalékkal, 12,22 milliárd dollárra csökkent az előző év azonos időszaki 12,93 milliárd dollárról. Az elemzői konszenzus erősebb adatról, 12,79 milliárd dollárról szólt.

 

  • A bank nettó kamatbevétele éves összehasonlításban 3 százalékkal, 1,78 milliárd dollárra csökkent a március végével záródott negyedévben,
  • a nem kamatjellegű bevételek 6 százalékkal, 10,443 milliárd dollárra estek.

 

Letarolták az ingatlanszektort a banki csődök

Az elmúlt évek legrosszabb hónapját zárhatják az európai ingatlanszektor képviselőinek részvényei. A befektetők nagyon tartanak az európai ingatlanárak esésétől, amelyet a kamatemelések mellett most a bankrendszerben jelentkező zavarok is sújthatnak. Bővebben>>>

Mínuszban végeztek a részvényei

A Goldman Sachs befektetési banki üzletágának bevétele 26 százalékkal, 1,58 milliárd dollárra csökkent, míg a vagyonkezelési bevétel 24 százalékkal, 3,22 milliárd dollárra nőtt.

 

  • Ugyanakkor a kötvény-, deviza és árupiaci kereskedésből (FICC) származó bevétel 17 százalékkal, 3,93 milliárd dollárra csökkent,
  • a részvénykereskedelemből származó bevétel pedig 7 százalékkal, 3,02 milliárd dollárra esett.

 

A Goldman Sachs részvénye a nyitás előtti kereskedésben 3,7 százalékos mínuszban, 327,7 dolláron állt a New York-i értéktőzsdén.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!