Meredek esés után 33 ezer dollár alá csökkent a bitcoin jegyzése, miután az Elon Musk Tesla vezér által a múlt héten elindított lejtmenetre ráerősített a kínai jegybank mai közleménye is a kriptodevizával kapcsolatban. Ezzel semmivé is lett az a nagy emelkedés, amelyet a Tesla február eleji, nagy mennyiségű bitcoin vásárlásról szóló bejelentése indított be, s amely rövid idő alatt a 60 ezer dollár feletti tartományba lőtte a kriptodeviza árfolyamát.

A szerda délutáni árakon a csúcshoz képesti veszteség már megközelítette az 50 százalékot is. A kriptodeviza piacán az amúgy is törékeny hangulatot Musk múlt heti bejelentése rontotta tovább, amely szerint más, környezetkímélőbb kriptodevizák fejlesztésére kellene koncentrálni. A Tesla negyedéves jelentéséből kiderült, hogy a cég eladott egy adagot korábban megvásárolt bitcoinjaiból, a hét végén Musk viszont tagadta, hogy további értékesítésekre is sor került volna részükről.

Tegnap a Kínai Népbank közleményben erősítette meg, hogy kifejezetten tilos a kripotdevizák használata fizetési tranzakciók során - írja a Bloomberg. Az általuk megkérdezett egyik technikai elemző szerint a 200 napos mozgóátlag letörése után a 37 ezer és a 30 ezer dolláros szint lehet olyan támasz a grafikonon, ami megálljt parancsolhatnak az esésnek, előbbi már szerda délutánra elesett.

A bitcoin zuhanása magával rántotta a többi, hozzá kötött termék árát is. A Coinbase Global nevű kriptotőzsde részvényei a napot 15 százalékot közelítő mínuszban indították.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!