A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 0,24 százalékkal 22 359,23 pontra csökkent. Az S&P 500-as mutatója 0,3 százalékkal esett, és 2500,6 ponton fejezte be a napot. A technológiai részvények Nasdaq Composite indexe 0,52 százalékkal lett kevesebb, és 6422,69 ponton zárt - írja az MTI.

Az Apple részvényárfolyamának esése meghatározó volt, emellett a piaci hangulatot befolyásolta, hogy a Fed a piaci konszenzussal ellentétben egy újabb idei kamatemelés lehetőségét vetette fel kedd-szerdai monetáris politikai tanácsülését lezáró tájékoztatójában.

Az Apple árfolyama csütörtökön 1,7 százalékkal került lejjebb, ami nagyrészt annak tudható be, hogy a vállalat nemrég bemutatott készülékeiről több rossz kritika is megjelent - hívta fel a figyelmet a Portfolio.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!