Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az európai kereskedési idő végére a páneurópai FTSE EuroFirst 300 és Stoxx 600 indexek 1,7 és 1,5 százalék nap közben elért nyereséget mutattak, az euróövezeti EuroStoxx50 index pedig 1,6 százalékkal emelkedett.

Az FTSE-100 1,3, a DAX 1,5, a CAC-40 pedig 1,4 százalékkal erősödött a nap végére. Madridban 0,9, Milánóban pedig 1 százalékos nyereségben zártak a tőzsdék.

A bizakodó befektetői hangulat kedden az amerikai-kínai kereskedelmi ellentétek enyhülésére utaló jeleknek volt tulajdonítható. Donald Trump amerikai elnök kedden Twitter üzenetben jelezte, hogy "gyümölcsöző tárgyalások vannak folyamatban Kínával", és hamarosan "fontos bejelentésekre" lehet számítani. Médiaértesülések szerint Kína kész 15 százalékra csökkenteni az amerikai autókra kivetett importvámot a jelenlegi 40 százalékról.

A kereskedelmi kilátások javulása elsősorban a kínai keresletnek erősen kitett nyersanyagipari ágazatnak kedvezett, amelynek mutatója két és fél százalék nyereséget ért el. Az Antofagasta, Anglo American és a Rio Tinto bányavállalatok részvénye több mint három százalékkal erősödött.

Az olaj ára emelkedett, a Brent 1,45 százalékkal hordónként 60,84 dollárra, a WTI 2,41 százalékkal 52,23 dollárra.

Az eurót 0,27 százalékkal jegyezték gyengébben az európai kereskedés végén 1,1324 dolláron, az arany ára 0,06 százalékkal 1248,70 dollárra csökkent unciánként.

A nyugat-európai tőzsdezárást követően - közép-európai idő szerint este fél kilenc körül - az amerikai vezető indexek is pluszban álltak, bár a kereskedés eleji lendületükből vesztettek. A DJIA incexe ekkor 0,1, az S&P-500 0,2, a Nasdaq pedig 0,3 százalékos nyereségben állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!