Nagy pofont kapott a bitcoin - még nem tért magához

Azóta, hogy a Google szerdán bejelentette, hogy júniustól betiltja az összes kriptovaluta és az azokkal való kereskedési opciók reklámozását, a legkeresettebb kriptovaluta, a bitcoin árfolyama szinte töretlenül gyengül.
Dzindzisz Sztefan, 2018. március 18. vasárnap, 15:33
Fotó: Pixabay

A Google a szerdai bejelentéssel csatlakozott a Facebook januári hasonló döntéséhez. A szakértők szerint a korlátozások nem befolyásolják érdemben a két cég reklámbevételeit - írja az MTI.

A Google anyacége, az Alphabet azzal indokolta a döntést, hogy "szélesebb körben kell felvenni a harcot a magas kockázatot jelentő új pénzügyi termékek eladásával szemben". (Így égett el 15 ezer milliárd forint.)

A bitcoin árfolyama szerdán még 9313 dolláron is állt. Vasárnap, röviddel 14.30 óra után 7620 dolláron jegyezték. A bitcoin december közepén rekordszinten, 19 666 dolláron is állt.

Elemzők szerint nagy érdeklődés előzi meg a G20-ak pénzügyminisztereinek jövő heti, március 20-i argentin ülését, ahol először kerülhet terítékre a kriptovaluták nemzetközi szabályozásának a kérdése. A G20-ak csúcstalálkozóját november 30. és december 1. között tartják Argentínában, addig a pénzügyminiszterek több alkalommal üléseznek.

Fotó forrása: Pixabay

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

lomb, 2018.03.19 12:05

@tepsi: "Füvezni lehet, füvet reklámozni lehet, de bitcoint venni vagy azt reklámozni nem lehet."

Nem érti a lényeget! A fűvel és a lakájmédiával kezelt zemberek nem kérdőjelezik meg a liberálbolsevizmus létjogosultságát, a bitcoint használók, vásárlók megkérdőjelezik, ezért a kriptovaluták reklámozása - egészen addig, amíg az "elit" be nem illeszti a rendszerébe - tiltott.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tepsi, 2018.03.19 08:54

Az álságos liberalizmus újabb iskolapéldája:
Füvezni lehet, füvet reklámozni lehet, de bitcoint venni vagy azt reklámozni nem lehet.
A "liberális" google!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html