Vegyesen nyitottak a New York-i indexek

Vegyesen alakultak az indexek a kereskedés kezdetén az amerikai értékpapírpiacokon pénteken.
Szepesi Anita, 2019. február 1. péntek, 16:00
Fotó: Getty Images

New Yorkban a DJIA-30 index 0,1 százalék, az S&P-500 index 0,03 százalék emelkedéssel kezdett, miközben a főként fejlett technológiai papírokat tartalmazó Nasdaq Composite index 0,36 százalékkal csökkent nyitásban - írta az MTI.

A Wall Street 1987 óta a legjobb januárját zárta csütörtökön, a DJIA index hét százalék, az S&P index nyolc százalék, a Nasdaq Composite közel tíz százalék havi nyereséget ért el.

A Wall Street indexeinek a foglalkoztatás várakozáson felüli januári növekedését mutató adatok adták meg az emelkedéshez szükséges lökést, a Nasdaqon viszont a kezdés előtt közzétett eredménybeszámolók terhelték meg az árfolyamokat.

Az Amazon ugyan a vártnál jobb negyedéves eredményt közölt, de a csökkentett eredménykilátás miatt több mint négy százalékkal gyengült már a nyitás előtt is a tőzsdén kívüli forgalomban.

Az olaj ára emelkedett pénteken, részben a kínai feldolgozóipar januári teljesítményének hároméves mélypontra csökkenésének hírére, részben pedig a venezuelai olajexportot fenyegető amerikai szankciók miatt. A WTI ára 0,82 százalékkal, hordónként 54,23 dollárra, a Brent ára 1,00 százalékkal, 61,45 dollárra emelkedett.

Az euró jegyzése 0,24 százalékkal, 1,1471 dollárra ment fel, az arany ára 0,06 százalékkal, unciánként 1325,95 dollárra emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK