Újra a Microsoft a világ legértékesebb cége

Közel egy évtized után pénteken a Microsoft visszaszerezte első helyét a világ vállalatai között a forgó részvények értéke szerinti rangsorban. Az Apple és az Amazon is hátra lépkedett.
Szabó Dániel, 2018. november 24. szombat, 12:01
Fotó: AFP

Augusztusban az Apple világelsőként lépte át az 1000 milliárd dolláros értéket, majd nem sokkal később az Amazon is elérte ezt a szintet. A héten viszont az Apple piaci értéke 749,75 milliárd dollárra változott, míg a Microsofté 751,8 milliárdra - írja a 444 a Yahoo alapján.

A kulcs az, hogy az új generációs, FANG-ként emlegetett techcégek teljesítményével elégedetlenek a befektetők. Elmaradt a várttól a a Facebook, Apple, Netflix és Google teljesítménye és növekedése. Valamint a piaci jóslatok szerint a jövőben a legkelendőbb termékek a szoftverek és a felhőszolgáltatások lesznek, amelyben a Microsoft elég jó portfólióval rendelkezik.

Fontos volt még az értékelésnél az is, hogy az adatvédelmi és piacfelügyeleti eljárások nem érintik a redmonti szoftveróriást, nem úgy a Facebookot és a Google-t, amelyeket világszerte vizsgálnak. Az Apple részvényeire az utóbbi években jellemző volt, hogy fel-alá ugrálnák, de az utóbbi időszakban leginkább csak szabadesést tapasztalni, jelenleg 172,29 dollárt érnek a papírja, míg a csúcson 207-es árfolyam felett kereskedtek velük.

A Microsoft ugyan most a legértékesebb cég, de a legtöbb profitot továbbra is az Apple termeli.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2018.11.25 17:25

Gratula. Staya Nadella alatt nagyon sokat javult a Microsoft. A korábbi vezér, Steve Ballmer egy hülye volt. Meg is látszott a cégen.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html