Egy éve 511 millió euró adózás előtti mínuszban volt a cég, ami indiai szolgáltatója, a Vodafone Idea veszteségével függött össze.

A Vodafone kamatok, adózás és értékcsökkentési leírás előtti eredménye (EBITDA) az április-szeptember közötti időszakban 7 milliárd 20 millió euró volt, 1,9 százalékkal kisebb az egy évvel korábbinál.

A mobilszolgáltató fél éves bevétele 2,3 százalékkal, 21 milliárd 427 millió euróra mérséklődött.

A Vodafone hétfőn azt közölte, hogy 14,4-14,6 milliárd euró kamat-, adófizetés és amortizáció előtti, EBITDA-eredményre számít az idei évre a tavalyi 14,5 milliárd euró után.

A cég korábban a tavalyival megegyező, vagy annál némileg kisebb EBITDA-eredményt várt. Az elemzői várakozások átlagában 14,37 milliárd euró EBITDA szerepel az idei évre.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!