A magyar állam bevásárolt Szlovéniában

A magyar állam 9 millió euróért (3 milliárd forintért) vásárolt hotelt és fürdőt Szlovéniában, a szomszédságában labdarúgó akadémia is épül - adta hírül az ugytudjuk.hu.
Domokos Erika, 2020. február 16. vasárnap, 13:39
Fotó: Reuters

Még tavaly adta hírül a Lendván megjelenő, magyar nyelvű Népújság, hogy másfél éves tárgyalások után egy magyar állami cég megveszi a veszteséges Lendvai Terme turisztikai komplexumot - olvasható az Ugytudjuk.hu cikkében. A Népújság február 6-ai számában már tényként közli a magyar bevásárlást.

Az ügylet a magyar állami tulajdonú, miskolci székhelyű Comitatus Energia Beruházási, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. és a lendvai Sava Turizem Rt. között jött létre. Néhány szlovén lap szerint több szlovéniai pártnak nem tetszett a tervezett üzlet, "magyar expanzióról" beszéltek. Ennek ellenére a szlovén cég leányvállalatot alapított a termálvíz-kitermelés koncessziós jogának átvitele érdekében.

Az újonnan megalakult Lendvai Terme Kft. vagyona magában foglalja a Lipa szállodát, a szabadtéri medencéket, a kempinget, a Lipov gaj apartmanfalut és egy telket. "Mindezek tőszomszédságában a labdarúgó akadémia sportobjektumai épülnek fel a tervek szerint" - írta a Népújság.

Szlovéniában a legsúlyosabb bűncselekményeket vizsgáló szlovén Nemzeti Nyomozó Irodaindított vizsgálatot olyan fideszes pénzek miatt, amelyeket az SDS nevú párt befolyása alatt álló médiacégekbe pumpáltak, majd a pénzek egy részét aztán továbbküldték Észak-Macedóniába.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matura, 2020.02.19 16:13

így tesz a világ leggazdagabb országa, akinek más gondja már nincs,hogy kacsalábakon forgó aranykastélyokkal, szállodákkal és fürdőkkel és a balatonparttal stfírozza ki az ország o1g-jét és az igaz magyar környezetét, többi dögöljön meg, pláne ha nem az egyetlen miniszterelnöknek alkalmas putriból kinőtte magát vajdára szavaz.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html