Putyin szerint a korszerű, hatékony hadsereg és haditengerészet Oroszország biztonságának és szuverenitásának, stabil fejlődésének és jövőjének záloga, ezért, mint korában is, Moszkva prioritásként fogja kezelni a védelmi képességek megerősítését – mondta a haza védelmezőjének ünnepe alkalmából a fegyveres erők aktív és veterán tagjainak.

Az orosz haditengerészet az elkövetkező években három újabb nukleáris meghajtású tengeralattjáró cirkálóval bővül – jelentette be az orosz elnök.

Minden területen fejleszti a haderőt

Mint mondta, Oroszország a valós harci tapasztalatokból kiindulva fejleszti fegyveres erőinek valamennyi összetevőjét. 

  1. javítani fogja a kiképzési rendszert;
  2. folytatja a csapatok új fegyverekkel való felszerelését: új csapásmérő rendszerekkel; felderítő és kommunikációs eszközökkel; drónokkal; és tüzérségi rendszerekkel.

Az elnök szerint az orosz ipar gyorsan növeli a hagyományos fegyverek teljes körének gyártását, és elsajátítja a haderőnemek számára ígéretes modellek sorozatgyártását.

Elmondta, mi a győzelem kulcsa

„Oroszország győzelmének kulcsa a nép elpusztíthatatlan egységében rejlik” – hangoztatta Putyin, hozzátéve, hogy az emberek bíznak a fegyveres erőkben, és milliók segítik a fronton harcolókat.

Kifejezte háláját a veteránok nemzedékeinek, akiknek hagyományait a jelenlegi fegyveres erők tagjai ápolják.

A különleges hadműveletben résztvevő orosz katonák bátran harcolnak az ukrajnai neonácizmus ellen, és megvédik az oroszokat az ország történelmi területein

– fogalmazott az orosz elnök.