balatoni strandokon tavaly nyáron is ezer forint körüli összegekért lehetett lángost kapni, ami idén jóval magasabb szintre emelkedik.

Budapest egyik népszerű pihenőövezetében a lángos ára megközelíti a legnagyobb magyar tó körüli szintet, ugyanis

a Római-parton 1200 forintért lehet kapni egy sima lángost, viszont a parttól nem messze, a békásmegyeri piacon csaknem feleannyiért árulják a sima lángost.

  • A Római-part legdrágább lángosát egy hamburgerező árulja, ahol 1200 forint egy sima lángos,
  • míg a mellette lévő büfékben ugyanazért ezer forintot kérnek el.
  • A legolcsóbb lángost 980 forintért lehet kapni.

A tipikusan magyar étel egykor arról volt híres, hogy nagyon olcsó, és ára értékmérője volt a turisták által látogatott helyeknek.

Az Infostart által közölt árakat elnézve azonban a budapestiek a balatoni átlagárakhoz hasonló összegekért élvezhetik a magyarok egyik kedvenc ételét.

Összehasonlításképpen a Római-parttól mintegy 3 kilométerre található békásmegyeri piac árait is megnézték, ahol jóval pénztárcabarátabbak az árak. Itt a legolcsóbb lángos csak 550 forintba kerül.

Tovább drágul a balatoni lángos

Tavaly még megfizethető áron adták a lángost a Badacsony Bisztróban a többi balatoni étkezdéhez képest, idén viszont 900 forint alatt nem adnak lángost, mert még az olcsónak számító helyeken is 24-46 százalékos áremelkedés várható. Bővebben>>>