Az üzletekben elérhető mobilfizetés egyszerű: a telefonunkat érintjük a terminálhoz, ugyanúgy, mint az egyérintéses bankkártyánkat. Fontos kiemelni, hogy ez a megoldás ugyanolyan biztonságos, mint ha a bankkártyánkkal fizetnénk, sőt, további biztonsági megoldások is alkalmazhatók. Az okostelefonon ugyanis nem tárolódik fizikai kártyaadat, a fizikai kártyaszám helyett egy virtuális kártyaszámot használunk a fizetési műveletekben. Ha pedig bármilyen rendellenes fizetést érzékelünk, a már megszokott módon le tudjuk tiltani a bankkártyát a bankunknál.

A módszer már Magyarországon is elterjed, amiből a bankok sem akarnak kimaradni, így a nagyobb szereplők egy része már elindította saját szolgáltatását. Ez nem csoda, ha tudjuk, hogy 2016-ban az érintéses bankkártyás fizetési tranzakciók száma már meghaladta a hagyományosakét.

Minden egy érintésre

A Simple by OTP alkalmazásán keresztül tette elérhetővé az egyérintéses mobilfizetési szolgáltatását. Az egyszerűsítést segítendő lehetővé tette, hogy össze lehessen kötni a fizetések során a POS terminálokon megadandó PIN-kódot, a telefon zárolásának feloldásához szükséges kóddal, így amikor a felhasználó fizetni szeretne, nem kell mást tennie, mint feloldania a telefonját és már érintheti is a terminálhoz. Sőt, a funkció használatához még internetes csatlakozás sem szükséges, így akár offline módban is használható. Az egyérintéses mobilfizetés annyira népszerű volt, hogy az OTP nemrégiben nyitott a nagyközönség felé, így egy új szolgáltatás segítségével a pénzintézet virtuális prepaid kártyájával a nem OTP-s ügyfelek is használhatják a mobilfizetést a Simple-ön keresztül.

Ezek az újítások nem csak a felhasználók életét könnyítik meg, hanem a kereskedőkét is - hangsúlyozták a  Napi.hu megkeresésére a SimplePay online fizetési rendszert fejlesztő és üzemeltető OTP Mobil Kft.-nél. A SimplePay tökéletes példája annak, miként tudják a webshopok is kihasználni a legújabb funkciókat. Gondoljunk arra, hogy a vásárlóknak nem kell bonyolult folyamatokon keresztülmenniük a termék keresésétől a fizetésig, így sokkal kisebb az esély arra, hogy meggondolják magukat a folyamat közben, és végül mégse vesznek semmit.

Vásárlóként több helyen már a bankkártyaadatainkat is rögzíthetjük a profilunkban, ezáltal akár a buszon ülve, menet közben is könnyen intézhetjük a vásárlást, hiszen nem kell előkeresni a bankkártyát és beírni minden adatot. A kereskedőknek pedig szinte már végeláthatatlan technikai lehetőségeik vannak arra, hogy meggyőzzék a látogatókat arról, hogy náluk vásároljanak. Hűségprogram, automatizált ügyfélszolgálat, chatrobotok és a sor hosszan folytatható arról, mi mindennel lesz egyszerűbb az online vásárlás - hangsúlyozták az OTP Mobil szakértői.

Idén decembertől az OTP Mobil átjárást biztosít két terméke, a Simple alkalmazás és a SimplePay online fizetési platform (amelyet jelenleg több mint 3 ezer webáruházat jelent ) között. Így ha a felhasználó Simple fiókot hoz létre az alkalmazásban vagy a weboldalon, azzal lehetővé válik számára, hogy minden olyan webáruházban pillanatok alatt fizethessen, ahol a SimplePay online fizetési megoldása is elérhető. A Simple fiók létrehozását az online fizetési folyamat közben is elvégezheti az ügyfél, amennyiben ezt korábban még nem tette meg.

A SimplePay online fizetési rendszeren a bevezetése óta több mint 4,5 millió tranzakcióban mintegy 44 milliárd forint értékű forgalmat bonyolítottak.

Így működik a Simple

A Simple egy hazai fejlesztésű integrált alkalmazás, amely az érintéses mobilfizetést és az alkalmazáson belüli fizetést egyaránt lehetővé teszi. Letöltése ingyenes, szinte minden okostelefonra telepíthető, az alkalmazáson belül bármely bank által kibocsátott MasterCard, Maestro, Visa vagy American Express bankkártyával, OTP Cafeteria kártyával használható. Érintéses mobilfizetésre pedig az OTP Bank által kibocsátott MasterCard vagy Maestro bankkártyával, NFC funkcióval rendelkező Android rendszerű készülékkel használható.

Ezzel az alkalmazással közterületi parkolójegy, sztrádamatrica, taxi, mozi-, színház és koncertjegy, étel vagy ital egyaránt vásárolható és rendelhető - mindez készpénz és aprópénz nélkül, bankkártyáról. Az elérhető szolgáltatások és elfogadóhelyek köre folyamatosan bővül.

Címlapkép forrása: Shutterstock.

Az írás az OTP Bank Nyrt. támogatásával készült.