Folytatja a terjeszkedést a magyar Aldi, ezúttal egy bevásárlóközpont, a Budapest IX. kerületében található Lurdy Ház ad helyet az új üzletnek. A Napi.hu szerkesztőségi blogja, a Buksza úgy tudja, a diszkontlánc új egységébe már keresik a munkatársakat. 

A létesítményben eddig egy nagy alapterületű Reál-üzlet működött, ám ez az egység november 21-én bezár. A diszkontlánc üzlete nem itt lesz, hanem a bevásárlóközpont egy másik részében alakítják ki.

A munkálatok már folyamatban vannak, még a múlt héten megkérdeztük az Alditól, mikor várható a nyitás. A boltlánc megkeresésünkre a következőt válaszolta: 

Hálózatának expanziójáról az Aldi jelenleg nem tud információval szolgálni a sajtónak. Amennyiben a vállalat üzletet nyit Magyarországon, azt megelőzően természetesen tájékoztatja vásárlóit és a sajtó képviselőit is. 

A rivális boltláncok közül a közelben - autóval pár percre, gyalog körülbelül 10 percre - a Tescónak, a Sparnak van egy-egy üzlete. 

Az Aldinak jelenleg 151 boltból áll a magyarországi hálózata, de a társaság összesen 200-250 üzlettel tartaná lefedettnek a piacot. A konkurens Lidlnek közel 190, a Pennynek pedig több mint 220 üzlete van.