Mostantól az áruházlánc 8 üzleténél (zalaegerszegi, soproni, győri, paksi, budaörsi, ceglédi, valamint Fogarasi úti és Andor utcai budapesti áruházainál) leadható a használt étolaj. A vállalat a Biofilter Környezetvédelmi Zrt.-vel valamint a termékgyártó Bunge Zrt.-vel működik együtt a tesztüzemben induló szelektív és ingyenes visszagyűjtésben, hogy ezzel is csökkentse a környezetterhelést, és segítse vásárlóit a környezetbarát szokások kialakításában - adta hírül a kiskerlánc.

A tesztüzemben induló kezdeményezéshez a Biofilter Zrt. biztosítja az használt étolaj boxokat, valamint gondoskodik a használt sütőzsiradék elszállításáról és újrahasznosításáról, a Bunge pedig a Tescóban árusított Floriol és Vénusz étolajtermékei nyakcímkéjén tájékoztatja a vásárlókat az újrahasznosítási lehetőségről ebben a 8 áruházban.

 

Szeretnénk vásárlóinknak alternatívát kínálni, hogy ne a lefolyóba öntsék vagy a szemétbe dobják a használt étolajat, ami jelentősen szennyezi a környezetet. Emiatt indítottuk el 8 áruházunknál tesztüzemben a használtolaj-visszagyűjtést, ahol a parkolóhoz közel, az üzletek előtt, illetve egy helyen próbajelleggel az üzletsoron állítottuk fel a Biofilter használtétolaj-gyűjtőit – mondta Pálinkás Zsolt, a Tesco-Global Zrt. vezérigazgatója.