A pezsgő forgalma a Tesco áruházakban szilveszter előtt közel 40 százalékkal emelkedik. A legkeresettebb pezsgők listáját az édes vezeti, ezt követi a félszáraz és a száraz. A különlegességek kedvelői válogathatnak a proseccók és az exkluzív, díszdobozos pezsgők között is.

Az Auchan éves pezsgő, illetve bor forgalmának 20 százalékát novemberben és decemberben realizálja. A pezsgők és borok körében a vásárlók egyre nagyobb hányada keresi a hazai, valamint a nemzetközi termelők prémium minőségű termékeit.

Különösen népszerűek a tokaji édes, illetve a szekszárdi és a villányi borok, pezsgők, valamint ezek magas kategóriájú, száraz változatai. Az Auchan idén, az exkluzív igényeket szem előtt tartva több újdonsággal készült például a rozé borok és más tradícionális borváltozatok esetében.

Brutálisan megnő a virsli és a lencse forgalma

A Tesco idén közel 100 féle virslivel készül szilveszterre. A hagyományoknak megfelelően a sertésből készült virslit választja a legtöbb vásárló, és a legnépszerűbb a frankfurti és a juhbeles virsli. A termék ebben az időszakban a legkeresettebb, az egész decemberi virsliforgalom közel 55-60 százaléka a két ünnep között zajlik.

A virsli mellé lencsét szokás fogyasztani, így ebből 200 ezer csomaggal készül a Tesco, és közel tízszeres forgalomnövekedésre számít. A szilveszteri menü gyakran kiegészül egészben sült malaccal: szilveszteri malac eleje és hátulja 112 áruházban lesz kapható.

Az Auchan éves virsliforgalmának közel ötöde az év utolsó hónapjaiban realizálódik, de az érdeklődés a két ünnep közötti időszakban tovább erősödik a hagyományos húskészítmény iránt. A virsliből is a magasabb kategóriájú - magas hústartalmú - termékeket részesítik előnyben a vásárlók. Fontos trend továbbá, hogy az allergén-, glutén-, illetve laktózmentes termékek iránt ugyancsak erősödik az Auchannál a kereslet.

A húsok esetében a szezon slágertermékei közé tartozik a süldő, amelyből a tavalyi évben mintegy 31 ezer kiló fogyott az Auchannál, és az áruházlánc 2017-ben is hasonló érdeklődésre számít. A magyarok kedvenc szilveszteri fogásai közé tartozik továbbá a pecsenyemalac, amit kimondottan az év végén keresnek a vásárlók. A lencséből az Auchan áruházak decemberben az éves forgalom felét értékesítik, ami a többi 11 hónap összesített forgalmával egyenértékű.