Így szórják a pénzt a magyarok a nyáron

Az utazási irodák annak ellenére jó szezonra számítanak, hogy a gyengébb forint miatt nőttek a külföldi tartózkodás költségei. Még az ázsiai utakat is elkapkodták a magyarok.
Komócsin Sándor, 2018. június 21. csütörtök, 09:09
Fotó: Pixabay

A magyarok továbbra is a vízpartokat részesítik előnyben nyaralásuk során. A Magyar Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ) tagjai az előfoglalási adatok alapján a tavalyihoz hasonlóan sikeres évet várnak - tudta meg a Világgazdaság. A horvát, a görög és a török nyaralóhelyekre indul a legtöbb magyar turista, de visszaküzdötték magukat az élboly közelébe az egyiptomi vendéglátók is, és tovább nőtt Bulgária ázsiója.

Az egyhetes, charterjáratokkal elérhető tengerparti nyaralás 150-250 ezer forintba kerül, az ötcsillagos, all inclusive ellátással kínált törökországi nyaralások 300 ezer forintnál kezdődnek. A teljes ellátás népszerűsége évek óta nő, ráadásul a mostani forintgyengülés is efelé hajthatja a keresletet, mert ezáltal tervezhetővé válik a nyaralás költsége. Az árfolyamváltozás egyelőre nem érte el azt a szintet és időtávot, hogy az irodák a részvételi díjak módosítására kényszerülnének.

A fotó forrása: Pixabay

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

zana, 2018.06.21 10:31

@Fricibacsi3:
4 millió magyar luxusban nyaral? Hol tömték tele fűrészporral a fejed?
A nyaralások egy része olyan presztízs nyaralás amely mögött eladósodás van. A magyarok jelentős része pazarló és felelőtlen. A Balatonnál is lehet nyaralni, meg másutt is az országban.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Fricibacsi3, 2018.06.21 09:30

Kib@szott mélyszegénység.
Orbán nyomorba döntötte az országot.
4 millió éhező magyar menekül luxusnyaralásra 5 csillagos szállodákba

Ez felháborító!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html