Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK), mint megrendelő, a főváros iránymutatása szerint arra kérte a BKV-t, húzza ki az M3-as metró rekonstrukciójának második üteme, a déli szakasz metrópótlásához szükséges tételeket az idei költségvetéséből.

A Népszava információi szerint az egyértelmű ukázt január végén kapta a főváros közlekedési cége, amikor a tulajdonos Fővárosi Közgyűlés már jóváhagyta a BKV 2018-as költségvetését. Ennek módosítását kezdeményezte a BKK a metrópótlási tételek elhagyásával, hogy a végleges költségvetés illeszkedjen a főváros februárban elfogadandó, költségkímélő idei büdzséjéhez.

A lap úgy tudja, a BKK a végleges költségvetés elkészítésénél felhíva a BKV figyelmét arra, hogy a kihúzandó tételek között azok a beruházási költségek nem szerepelhetnek, amelyekhez önerő szükséges. Három kihúzandó tételt viszont megneveztek, amelyek fedezetét eredetileg betervezték a BKV idei költségvetésébe. Így törölhetik a metrófelújítás ideje alatt szükséges pótlóbuszok, valamint a sűrített villamos és metrószolgáltatások költségeit.

Ebből legrosszabb esetben akár az is következhetne, hogy idén - az eredeti tervekkel ellentétben - szeptembertől mégsem kezdődik el a 3-as metró következő szakaszának felújítása, de a lap erre vonatkozó kérdésére sem a BKK, sem a BKV nem válaszolt.

Képünk forrása: Pixabay