Mélyül az orosz-magyar barátság kamarai szinten is

Megújították a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) és a Moszkvai Kereskedelmi és Iparkamara 1992-ben kötött keretmegállapodását szerdán Budapesten - jelentette az MTI.
Szabó Zsuzsanna, 2017. november 22. szerda, 13:12
Fotó: Istockphoto

A dokumentumot a Budapest-Moszkva üzleti fórum keretében írta alá Krisán László, a budapesti kamara elnöke, és Suren Vardanyan, a moszkvai kamara alelnöke.

Az aláírás után a BKIK elnöke az MTI-nek elmondta: a megújított megállapodás az együttműködés megerősítését, a jó példák, gyakorlatok megosztását szolgálja. Úgy vélte, a budapesti vállalkozások piacra jutásában szintén fontos szerepet játszik a két kamara közötti megállapodás.

Krisán László hangsúlyozta: a BKIK fontos feladata, hogy segítse a budapesti vállalkozások forráshoz, illetve piachoz jutását, a szakképzést, valamint a szabályozói környezet egyszerűsítését, a bürokrácia csökkentését.

A közép-magyarországi régió a 2014-2020-as uniós költségvetési ciklusban kevesebb forráshoz jut, ezért a BKIK olyan javaslatokat dolgoz ki, amelyek ezt ellensúlyozhatják - mondta.

Krisán szerint jó indulás a 80 milliárd forint keretösszegű Budapest alap, de szorgalmazzák a keret bővítését, mert a budapesti vállalkozások akár az összeg négy-ötszörösét is fel tudnák használni.

HOZZÁSZÓLÁSOK