Putyin nagy gázbizniszt ígért Magyarországnak

Magyarországon haladhat keresztül a Török Áramlat földgázvezeték folytatásának egyik szakasza - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök Orbán Viktor miniszterelnökkel közösen tartott keddi moszkvai sajtótájékoztatóján.
Szabó Zsuzsanna, 2018. szeptember 18. kedd, 17:13
Fotó: MTI Fotó

Putyin emlékeztetett rá, hogy az Európába irányuló orosz gáztranzit ma is magyar területen halad át, ahol gáztározók szavatolják az európai fogyasztók megbízható és zökkenőmentes ellátását még a kereslet csúcsidőszakaszaiban is - írja az MTI.

"Vizsgáljuk a lehetőségét annak, hogy magyar partnereinket csatlakoztassuk az orosz gáz Európába szállításának új útvonalaihoz. Nem zárom ki, hogy a Török Áramlat megépítése után a gázvezeték egyik szárazföldi folytatása Magyarországon haladhat majd keresztül" - mondta.

Az orosz elnök elmondta, hogy a magyar kormányfővel közös kezdeményezés alapján kormányközi bizottság alakul a kétoladalú regoinális együttműködés összehangolására, amely az év vége előtt megtartja majd alakuló ülését.

Képünk forrása: MTI Fotó/Koszticsák Szilárd

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2018.09.19 08:49

OMG, gáztároló, nem pedig gáztározó.

Ha lesz belőle valami, az jó lesz Magyarországnak, mert egy áthaladó gázvezeték tranzitdíjat fizet az országnak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

frikazojd, 2018.09.19 01:17

:DDD Hát gondolom pont annyi hasznot fog hozni mint az előző ugyanilyen ígérete meg az azt megelőző (még Gyurcsánynak ígért) gáztárzó.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html