Budapest is belépett a menő nagyvárosok közé

A Vodafone budapesti 4G hálózatának 99 százalékra fejlesztése után mától teljes a budapesti metróvonalak 4G lefedettsége is - jelentette be Diego Massidda, a Vodafone Magyarország Zrt. vezérigazgatója. A cég újra elnyerte a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV), a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a BKK Közút Zrt. tenderét, így mindhárom vállalat a következő 3 évben is Vodafone-ügyfél lesz.
Napi.hu, 2015. október 5. hétfő, 12:32
Fotó: Napi.hu

Diego Massidda, a Vodafone Magyarország Zrt. vezérigazgatója az M4 Szent Gellért téri állomásán Bolla Tiborral, a BKV Zrt. elnök-vezérigazgatójával és Nyul Zoltánnal, a BKK Zrt. stratégiai és innovációs igazgatójával tartott közös sajtótájékoztatón azt is bejelentette: a Vodafone újra elnyerte a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV), a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a BKK Közút Zrt. tenderét, így a három vállalat - több mint 7 ezer SIM-kártyával - a következő 3 évben is a Vodafone ügyfele lesz.

A most befejezett fejlesztéssel Budapest bekerült azon nagyon kevés nagyvárosok sorába, ahol a metróvonalak teljes egészében - 38,6 kilométer hosszan, 52 állomáson, a budapesti metróvonalakon naponta utazó 1,1 millió - valamennyi utazó számára elérhetőek a legkorszerűbb 4G-s mobilinternet szolgáltatások -  mondta Massidda.

A 4G szolgáltatás az otthoni vezetékes netkapcsolattal azonos minőségű internet használatát teszi lehetővé akár útközben is, így akár a metrón utazva is el lehet küldeni okostelefonról, táblagépről, vagy laptopról nagy méretű képeket, vagy videókat, így eljes értékűen lehet használni a legújabb multimédiás szolgáltatásokat és nincs akadálya a a nagy fájlok mozgatásának sem - emeli ki a Vodafone közleményében.

Nyul Zoltánnal, a BKK stratégiai és innovációs igazgatója, Bolla Tiborral, a BKV elnök-vezérigazgatója,
Amrita Gangotra, a Vodafone Magyarország műszaki vezérigazgató-helyettese, Diego Massidda, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója

 

A Vodafone 2014 novemberében Budapest belvárosában indította el a minden korábbinál gyorsabb mobilinternet hozzáférést nyújtó 4G szolgáltatását, miután a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) frekvenciapályázatán elnyerte a 4G/LTE szolgáltatás elindításához szükséges 800 MHz-es és 2600 MHz-es frekvencia tartományt. A vezérigazgató a költségekről csak annyit mondott kérdésre válaszolva, hogy a 4G hálózat kiépítése az elmúlt hónapokban - amióta megkapta a vállalat az ehhez szükséges frekvenciát az NMHH-tól - mintegy 10 milliárd forintot költött. Ennek a metróvonalon történő kiépítés csak egy töredékét teszi ki, miután már egy meglévő infrastruktúrára kellett építeni a hálózatot.

Massidda kiemelte: a Vodafone 4G hálózata jelenleg már Budapest mellett kiterjed a nagyobb városokra és a Balaton teljes területére, néhány hónapon belül - a vezérigazgató szerint  karácsonyra - országosan is teljessé válik a 4G lefedettség. A 4G szolgáltatást immár a Vodafone valamennyi 4G-s készüléket használó ügyfele igénybe tudja venni, minden külön díj, vagy tarifacsomag-váltás nélkül - tette hozzá Massidda.

Jelenleg a Vodafone ügyfelei már 54 országban tudnak 4G hálózaton is barangolni, miközben a Vodafone Magyarország folyamatosan bontja le a roamingkorlátokat is - egyre több országban teremtve meg annak a lehetőségét, hogy ügyfelek a hazaival megegyező módon tudják használni mobil eszközeiket jegyezte meg a vezérigazgató. A Red EU szolgáltatás csomagokkal, az Európa- és a Világ Napijegy szolgáltatással a Vodafone ügyfelei az Európai Unió tagállamai, valamint Izland, Liechtenstein, Norvégia, Svájc és Törökország mellett a számos amerikai, afrikai, ázsiai és immár kelet-európai országban is élvezni tudják az akár korlátlan hazatelefonálás és üzenetküldés lehetőségét, valamint a mobilinternet használatot a hazai feltételekkel megegyező módon. (Erről bővebben itt olvashat.)

HOZZÁSZÓLÁSOK