Brexit: haladékot kaptak a bankok

Átszervezik működésüket a Nagy-Britanniában is jelen lévő bankok a brexitre készülve. A brit kormány elérte, hogy a brit pénzügyi szolgáltatók addig hozzáférnek az európai piacokhoz, amíg a pénzügyi szabályozás nagyjából megegyezik az unióban és a szigeten - írja az MTI-re hivatkozva a hvg.hu
Szepesi Anita, 2018. november 1. csütörtök, 10:47
Fotó: Shutterstock

Theresa May brit miniszterelnök ideiglenes megállapodást kötött az Európai Unióval arról, hogy a brit EU-tagság megszűnése után a brit pénzügyi szolgáltató cégek továbbra is hozzáférnek az európai piacokhoz - jelentette a portál cikke szerint a The Times.

A brit pénzügyi szolgáltatók mindaddig hozzáférnek majd az európai piacokhoz, amíg a brit pénzügyi szabályozás nagy vonalakban megegyezik az európaival.

A Nagy-Britanniában is jelen lévő bankoknak a brexitre készülve át kellett, illetve át kell szervezniük működésüket. Közülük több létrehozott új központokat a kontinensen, és elkezdte odatelepíteni tevékenységét, vezetőit és alkalmazottait, hogy abban az esetben is ki tudják majd szolgálni ottani ügyfeleiket, ha Nagy-Britannia megállapodás nélkül lépne ki az EU-ból.

Fotó: Shutterstock

HOZZÁSZÓLÁSOK