Nyaktörő árakcióba kezdett a Lidl

Kitört a botrány: több franciaországi Lidl üzletben potom húsz euróért árulják a világ legismertebb konyakjait. A termelők tiltakoznak, az áruházlánc hárít - írja szemléjében a hvg.hu.
K. Kiss Gergely, 2018. március 6. kedd, 16:23
Fotó: Napi.hu

A XO Extra Old verzióról van szó, amelynek alapára hétdecis üvegben minimum 100 euró lenne. Ráadásul mind a három legendás francia márkának, tehát a Hennessynek, a Martellnek és a Remy Martellnek is van XO Extra Old változata, ezek a konyak műfajban a csúcsot jelentik. Most félliteres palackjaikat potom húsz euróért árulják.

Ez arculcsapása egy világhírű szakmának, a francia konyaktermelésnek, ami nem is mesterség, hanem inkább művészet. Ezzel az érveléssel Alexandre Imbert, az Appellation d'Origine Controlée, vagyis a szigorú francia szabályozás alatt álló konyaktermelők szövetségének elnöke állt elő. De nincs könnyű helyzetben, hiszen a jelenlegi szabályok szerint a húszeurós konyak nem sért semmilyen törvényt - idézi a portál a Le Figaro nyomán.

A Lidl vezérkara arra hivatkozik, hogy a most piacra dobott készleteket régen szerezték be és a beszerzési költség és a vásárlóknak kínált ár között nincs lényegi különbség.

Az alacsony francia konyakfogyasztás egyik oka a magas ár. Erre jöttek rá a szupermarketek.

HOZZÁSZÓLÁSOK