Sosem látott csemegékkel rohamoz a magyar üzletlánc

Hamarosan lengyel élelmiszerek kerülhetnek a Príma egységek polcaira, majd más boltokba is. Édességek, dzsemek ostyák és szörpök érkezhetnek a gyümölcstermesztésben élen járó országból.
Barabás Júlia, 2017. október 29. vasárnap, 07:20
Fotó: Napi.hu

Lengyel élelmiszerek kerülnek rövidesen a magyar boltok polcaira - idézte a Business Insider lengyel kiadása a a Nyerthús Kft. bejelentését. A vállalat hat élelmiszergyártó termékeit hozza be Lengyelországból a magyar üzletlánc Príma egységeibe.

Az import elindítása a lengyel termékeket bemutató budapesti lengyel napok sikerének köszönhető. Az eseményt a magyar-lengyel kereskedelmi iroda szervezte, amelynek vezetője elmondta, hogy Magyarországon a lengyel édességek, dzsemek, ostyák és szörpök a legnépszerűbbek. Most a P.W. "MAT" Marzena Tkaczuk, a Herbapol-Lublin társaság, a Kupiec Kf.t, az "AGI" termelő-kereskedő cég, a MILKO nagykereskedelmi központ és a MARWIT Kft. termékeinek megvételére lesz lehetőség.

Az együttműködés mindenekelőtt a magyar üzletlánc Príma egységeit érinti, de más kiskereskedelmi egységekbe is jutnak majd lengyel áruk. A fenti cégek egy része viszonylag kezdő vállalkozás, amely az egészséges, környezetbarát termékek forgalmazására építi imázsát.

A rendezvényen bemutatkoztak tejtermékeket, húskészítményeket, felvágottakat és üdítőket gyártó vállalkozások is, elképzelhető, hogy velük is szorosabb együttműködést alakítanak ki a magyar importőrök.

A nyitókép forrása: MTI Fotó/Kovács Attila

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2017.10.29 09:48

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html