Az Apple e hét szerdán mutatta be az 5G-s iPhone-jait, az iPhone 12-t, ami 6,1, a iPhone 12 minit, ami 5,4, valamint az iPhone 12 prót és az iPhone 12 pro maxot, amelyek 6,1 és 6,7 hüvelykes kijelzővel érkeznek.

Eddig a Telekom és a Vodafone - a két szolgáltató, amely már az ország egyes részein rendelkezik 5G szolgáltatással - jelezte, hogy náluk elérhetőek lesznek az új készülékek. Mindkét szolgáltató október 16-át jelölte meg, amikortól előrendelhetővé válnának az új készülékek közül az iPhone 12 Pro és iPhone 12 készülékek.

A Telekomnál a vállalat honlapján október 16-án 14 órától lehet előrendelni a telefonokat, garantált október 24-i átvételi lehetőséggel a futártól, míg az online értékesítés október 23-án reggel 8 órakor kezdődik.

A Vodafone csak annyit irt az előrendelésről és rendelésről, hogy az előbbire október 16-tól, utóbbira október 23-át követően lesz lehetőség online és az üzletekben.

A szintén 5G képes iPhone 12 mini és 12 Pro Max modellek várhatóan november 6-tól lesznek előrendelhetők, az üzletekben és online pedig november 13-tól vásárolhatók meg mindkét szolgáltatónál. Az árak és egyéb feltételek a szolgáltatók honlapján olvashatók a megadott dátumoktól kezdődően. (A Napi.hu-n a magyar iPhone-árakról itt olvashat.)

Az iPhone 12 modellek teljesen új, gyönyörű dizájnnal és páratlan új kamerarendszerrel érkeznek, valamint a teljes felületen Super Retina XDR kijelzővel a magával ragadó látványért. A kerámia bevonatú előlap nagy előrelépést jelent a tartósság terén, az Apple által tervezett A14 bionikus chip pedig a leggyorsabb az okostelefonokra fejlesztettek között.

Az 5G-s telefonok használhatóságával kapcsolatban a Telekom arra hívja fel a figyelmet, hogy az 5G szolgáltatás igénybevételének feltétele az 5G lehetőségét biztosító havidíjas mobilinternet csomagokra történő előfizetés, az 5G képes hálózatai lefedettség, valamint az 5G-képes eszköz használata.

A Vodafone pedig azt közölte, hogy ügyfelei Budapest belvárosában már használhatják az 5G-s sávszélességet, de a szolgáltató 2020 őszén újabb 5G hálózatfejlesztés tervez, melynek köszönhetően Budapesten kívül további nagyvárosokban is elérhetővé válik majd ügyfelei számára az újgenerációs mobilhálózat.

Az új 5G képes iPhone készülékek a Vodafone-nál a Red Infinity World szolgáltatáscsomaggal lesznek elérhetők, mely korlátlan Vodafone 5G adatforgalmat, valamint az EU-ban korlátlan percet és SMS-t biztosít az előfizetőknek.

Frissítés: A cikkünk megjelenését követően a Telenor is közölte, hogy az iPhone 12 Pro és iPhone 12 készülékek október 16-án 14 órától lesznek előrendelhetők a Telenor honlapján, és október 23-tól vásárolhatók meg. Az iPhone 12 Pro Max és iPhone 12 mini készülékek előrendelésére november 6-án 14 órától lesz lehetőség, és november 13-tól pedig már megvásárolhatóak.