Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Vodafone Alapítvány által 2015-ben életre hívott DIP célja, hogy növelje a tanárok és a diákok digitális kompetenciáit, és lehetővé tegye, hogy az elmaradottabb térségek tanulói is részesülhessenek a digitális világ nyújtotta lehetőségekből. Működésének első évében a program elsősorban eszközöket és internet kapcsolatot biztosított a résztvevő iskoláknak, ezt követően pedig az eszközhasználatra vonatkozó tudás átadása volt az elsődleges cél.

E tanévben célunk a programban elért diákok és tanárok körének szélesítése, a már korábban átadott digitális tudás elmélyítése és hogy megmutassuk, a digitális ismeretek elsajátítása izgalmas és szórakoztató tevékenység. Szeretnénk elérni, hogy a digitális kompetenciafejlesztés és eszközhasználat az órai munka részévé váljon. A program az elmúlt két évben összesen 6500 gyermeket és 700 pedagógust ért el, és a 2018/2019-es tanévben növelni szeretnénk ezt a számot - mondta Budai J. Gergő, a Vodafone Magyarország vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató helyettese.

A megújuló Digitális iskola program a Nemzeti Köznevelési Portált, a Lego Education programot és a Tanoda programot választotta ehhez partnerének - derül ki a Vodafone Alapítvány közleményéből.

A Nemzeti Köznevelési Portál egy 40 ezer digitális feladatból és szemléltető anyagból álló gyűjtemény, amelyet több mint 1500 iskola használ aktívan. A portálon elsőtől tizenkettedik osztályig érhetők el díjmentesen különböző digitális tartalmak az összes tantárgyból. Annak érdekében, hogy funkcionalitásaiban lépést tartson a gyorsan változó igényekkel, a portál teljesen megújul. Az együttműködés keretében a DIP-ből kiválasztott 5 iskola fogja tesztelni a megújuló portált.

A Digitális Iskola Program másik együttműködő partnere a Lego Education programja, melynek célja, hogy megmutassa a gyermekeknek, hogy a programozás érdekes és szórakoztató. A Digitális Iskola Programban először öt iskola kap 5-5 darab Lego robotot, amelyekkel délutáni szakkörökön dolgozhatnak a gyerekek. A szakkörvezető tanárok részt vesznek a Lego Education képzésén, hogy minél felkészültebben támogathassák a gyerekeket.

A harmadik együttműködő partner, a Tanoda program, melynek a Vodafone Alapítvány 100 tabletet és hozzá internet kapcsolatot adományoz a 2019-es évben.