Akkora költekezésbe kezd az Aldi, mintha nem lenne holnap

Az Aldi Nord bejelentette, hogy nemzetközi szinten több mint 5 milliárd eurót (körülbelül 1550 milliárd forint) fordítana üzletfelújítására. Ez lesz a diszkontlánc történetének eddigi legnagyobb beruházása - értesült a Bild am Sonntag.
K. Kiss Gergely, 2017. július 3. hétfő, 12:15
Fotó: Napi.hu

Az Aldi Nord, a tervek szerint saját készpénzállományából finanszírozná a gigantikus beruházást és nem venne fel hitelt - idézi az értesülést a reuters.

A lépéssel a társaság rálicitált testvérvállalata, az Aldi Süd beruházására, amely a múlt hónapban jelentette be, hogy 3,4 milliárd dollárból terjeszkedésbe fog az Egyesült Államokban és 2022-re, a mostani 1600 üzletét 2500 egységre fogja bővíteni. A nagy aktivitás nem véletlen, hiszen a cég legnagyobb riválisa, a szintén német Lidl, hamarosan ugyancsak az USA-ban kezdene expanzióba.

Aldi Nord egyebek közt Németország északi részén, Franciaországban, az Ibériai-félszigeten és Lengyelországban üzemeltet, körülbelül 4800 Aldi diszkontot. Emellett már az USA-ban is jelen van: mintegy 460 felső kategóriás boltot működtet Trader Joe's stores márkanéven.

A lánc magyar ága az Aldi Südhöz tartozik, amely egyebek közt Dél-Németországban, az Egyesült Királyságban, Ausztráliában üzemeltet boltokat, valamint Hofer néven Ausztriában és Szlovéniában is.

HOZZÁSZÓLÁSOK