Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az amerikai képviselőház energetikai és kereskedelmi bizottsága meghallgatásra hívta Mark Zuckerberget, a Facebook alapító-elnökét - írta az MTI.

A bizottság levélben fejezte ki aggodalmait a Facebook adatainak illetéktelen, a Cambridge Analytica brit-amerikai politikai elemző és tanácsadó cég által történt felhasználása miatt és egyúttal formálisan is felkérte Zuckerberget egy egyelőre meg nem határozott időpontban tartandó kongresszusi meghallgatásra.

A bizottság vezetője, Greg Walden és rangidős demokrata párti politikusa, Frank Pallone által aláírt levél leszögezi: a meghallgatás célja, hogy megvizsgálja a több mint 50 millió Facebook-felhasználó személyes adatainak eltulajdonításáról és eladásáról szóló információkat. A levél hangsúlyozza azt is, hogy ezeket az adatokat a Facebook irányelveit megsértve úgy gyűjtötték be, hogy a közösségi oldal erről nem értesítette a felhasználókat.

Az Európai Parlament szintén meghívta Mark Zuckerberget az EP-be, hogy beszámoljon arról, miként használhatott fel a Cambridge Analytica több tízmillió Facebook-profilt az amerikai elnökválasztási kampányban. Az Európai Bizottság is mielőbbi vizsgálatot sürgetett az ügyben.