Az applikáció kiszámítja az ideális eljutási módot két pont között, ehhez pedig valamennyi közlekedési módot figyelembe vesz. Ide tartozik a

  • a gyaloglás,
  • a saját kerékpárral való közlekedés
  • a közbringa (Bubi),
  • a tömegközlekedés
  • a taxi (City Taxi)
  • az autómegosztás (GreenGo)
  • és a saját autó.

A Play Áruházból, illetve az AppStore-ból letölthető alkalmazásban a regisztráció során a felhasználók néhány kérdés megválaszolásával megadhatják a preferált közlekedési módokat, beállíthatják a maximális gyaloglási távolságot, és egyéb információkat adhatnak meg annak érdekében, hogy az útvonaltervező a megadott igényeknek megfelelő alternatívákat kínáljon - írja a NÚSZ.

Az alkalmazás az útvonaltervezésen túl mobilitási csomagok megvásárlására is lehetőséget biztosít. A napi, heti és havi csomagok közösségi közlekedési szolgáltatást, kerékpár- és autómegosztó szolgáltatást, valamint taxiszolgáltatást tartalmaznak a választott csomagtól függően.

Az útvonaltervek a térképen követhetőek, a becsült utazási és várakozási idő az adott útvonalterv mellett látható. Az applikációnak köszönhetően nem szükséges több, különböző közlekedési alkalmazás használata egy adott út megtervezéséhez, mivel a MaaS4EU applikáció valós idejű információk alapján számos opciót kínál. A felhasználók - a választott csomag érvényességétől, tartalmától és az aktuális egyenlegtől függően - az alkalmazáson keresztül tudnak kerékpárt bérelni, környezetbarát GreenGo autóval közlekedni vagy taxit rendelni. A közösségi közlekedési szolgáltatást a BKK, a kerékpármegosztást a MOL Bubi, az autómegosztást a GreenGo, a taxi szolgáltatást pedig a CityTaxi biztosítja.

Mobility as a Service for EU (MaaS4EU) elnevezésű nemzetközi kutatásfejlesztési projekt az egységes európai közlekedési piac létrejöttét tűzte ki célul. A 3,7 millió eurós (átszámítva: több mint 1,2 milliárd forintos) költségvetéssel 2017 júniusában elindított projektben 17, különböző területről és országból érkező szervezet vesz részt.

Magyarországon kívül csak az Egyesült Királyság bír nagyobb jelenléttel a projektben, amely három kiemelt európai nagyvárosra - Budapestre, Luxembourgra és Manchesterre - összpontosul. A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató leánycége, a Toll Service Zrt. 2018. december 1-én csatlakozott a projekthez.