Az Aldi folyamatosan terjeszkedik a magyar piacon: most elkészült a legújabb budapesti egysége, a jelentős autóforgalmú Hegyalja úttól pár száz méterre, az I. kerületi Mészáros utcában.

A kereslet jó eséllyel adott, mert sétatávolságban alig van üzlet. A Napi.hu szerkesztőségi blogja, a Buksza még márciusban megírta, hogy folyamatban van a Mészáros utcai Aldi kialakítása, a boltlánc most befejezte a munkát: jövő csütörtökön - július 4-én - megnyit az új egység.

Egymás után jönnek az Aldi-boltok és Lidl-üzletek

Az Aldi egyébként az Üllői út elején, a Kálvin tér közelében is belekezdett egy bolt kialakításába, azt, hogy utóbbi mikor nyit, még nem lehet tudni. (Amint lesz róla információ, megírjuk.)

Közben a boltlánc egyik konkurense, a Lidl is terjeszkedik: az elmúlt hetekben nyitotta meg új boltjait a Blaha Lujza téren és a Ferenciek terén. Ezeket a boltokat a Lidl a CBA-tól vette át és mindkettő közelében sétatávolságra található egy-egy Aldi-üzlet.

A Lidlnek 180 boltja van Magyarországon, az Aldinak pedig több mint 140. Utóbbi boltlánc középtávon 200-250 boltot szeretne nyitni, ezzel tekintené lefedettnek a magyar piacot.